tisdag 20 december 2011

Granen står så grön och grann i stugan...

Nu är granen klädd, men oj vilken tid det tog. Fick bli en fusk gran i år, orkade inte med allt barr. Men tji fick vi för hjälp vad mycket extra jobb det blev. Granen inköpt på Jula igår, 50% på alla julsaker PERFEKT!! julgran för 99kr.


Kommer hem, packar upp delarna, sätter ihop foten, eller försöker sätta ihop foten, efter lite krångel och några svordomar är den ihopsatt. Sätter första delen av granen i foten, ut med grenara, men hjälp vilken tät gran. På med andra delen, grenarna spretar åt alla håll å lika tätt fortfarande. På med översta delen, men den sitter lite snett, men då kan man ju vika på den lite, men vad händer??? Den går av!!!


Vad gör man, jo man limmar den lilla plastbiten (som K tycker skulle varit ett stålrör) med superlim så klart. Men detta hjälper inte då överdelen svajar hit och dit. Då kan man istället ta eltejp å linda runt, å kanske staga upp med tändstickor, nej tändstickorna är för korta. Nej vi får vänta, K får fixa grejer. Idag kom han hem med slangklämmor, och tre grova ståltrådar att staga upp med. Klämman passar på ena stället men andra stället är bredare, får åka till grannen å hämta en annan. Ja den passar.


Med slangklämmor väl på plats...är granen fortfarande sned =( Men då kan man ju räta upp den genom att knyta ett snöre mellan två grenar, nja blir inte nog rakt, vad kan man då göra?? Jo, man kan ta hjälp av eltejp, dra i snöret så att granen ser rak ut och tejpa fast, nja inte super rakt, men det får duga. Så, med superlim, slangklämmor, ståltråd, snöre, lite eltejp och överblivna grenar att täcka eländet med, och självklart lite pynt så står granen grön och grann i stugan.


~*Sandra*~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar